{h1}
straipsniai

Atlaso pastatas, Eindhoveno universitetas

2016 m. Rugsėjo 27 d. "Eindhoveno technologijos universiteto" pagrindinio pastato renovacijos projektas buvo apdovanotas Nyderlandų žaliųjų pastatų tarybos (DGBC) "BREEAM Outstanding" vertinimu, kurio rezultatas - 93, 86 proc., Kuris yra aukščiausias rezultatas švietimo srityje.

[Renders // © Team V Architectuur. Vizualizacija // Zwartlicht]

Originalus pastatas nuo 1963 m. Yra šešiolikos aukštų ir plotas 44000 kvadratinių metrų. Naujasis 'Atlas ' pastatas veiks kaip gyvoji laboratorija naujoviškų ir tvarių technologijų tyrimams. Jame bus Pramonės dizaino katedra, Pramonės inžinerijos ir inovacijų mokslų katedra, universiteto vykdomoji taryba ir paramos tarnybos.

"Atlas" pastato dizainą sukūrė "Total Engineer Team RSVP", daugiadisciplininė projektavimo komanda, kurią sudaro komandos V (architektai), Van Rossum (statybos inžinieriai), Valstar Simonis (statybos inžinieriai) ir Peutz (pastatų fizikos inžinieriai ir tvarumo ekspertai )

Naujoji užuolaidinė sienelė, sudaryta iš itin izoliuojančio trigubo stiklo ir interjero saulės žaliuzių su aukštųjų technologijų danga, kuri palaiko šilumą dienos metu ir užtikrina izoliaciją naktį, sukuria šilumą, lygią izoliuotosios ertmės sienoms. Be to, vasaros naktimis grindys aukšti langai užlipa į išorę, kad atvėsintumėte ir vėdintį pastatą.

Šildymui ir aušinimui bus tiekiama visos teritorijos TU / e geoterminė sistema, kurioje požemyje atskirai kaupiama šiluma ir šiluma. Be to, saulės baterijos tiekia 500 megavatų valandų per metus, o tai padengs didžiąją pastato galios poreikį. Visos šios iniciatyvos sumažins pastato išmetamą CO2 kiekį apie 80 proc., Nors keleivių skaičius padidės daugiau nei dvigubai.

Visame pastate įrengtas protingas ir efektyvus šviesos diodų apšvietimas, kuris nustatytas santykinai žemo lygio apšvietimu. Naudotojai gali patikslinti šviesos nustatymus per programą. Universitetas ketina studijuoti žmonių gerovę, atsižvelgiant į pritaikytą apšvietimo sistemą.

[Renders // © Team V Architectuur. Vizualizacija // Zwartlicht]

Jo van Khanas, TU / e valdybos pirmininko pavaduotojas, sakė: "Mes tikrai didžiuojamės ir džiaugiamės šiuo rezultatu.

Tvarumas yra labai svarbi mūsų švietimo ir mokslinių tyrimų tema, o tai taip pat reiškia mūsų pastatų ir veiklos požiūriu vadovavimą. Mes jau penkiolika metų investuojame į tvarumą, o geologinis saugojimas yra vienas iš rezultatų. Ši geoterminė sistema yra viena didžiausių Europoje. "

DGBC direktorius Annemarie van Doorn sakė: "Kai šis" BREEAM-NL "dizaino etapo pažymėjimas iš tikrųjų tampa post-statybos etapo pažymėjimu, pagrindinis pastatas taps visų universitetų ir aukštųjų mokyklų pavyzdžiu visame pasaulyje. Mes nuoširdžiai sveikiname investicijas į tvarumą ir sveikatą. Ypač švietimo pastatuose, kuriuose Nyderlandai "mokosi ateities kartos".

Projektas bus baigtas 2018 m. Vasarą.

Rekomenduojama

Sprendimas tvarkyti didelius ir sudėtingus statybos projektus: Sąsajų valdymas

Statybiniai gebėjimai, skirti išorės statybai

Betonavimo gamykla